Descopera care este cel mai potrivit tratament pentru parodontoza in Bucuresti!
- Ce este parodontoza?
- Cum se trateaza parodontoza?
- Tratament parodontoza cu laser
- Ce nu se stie despre parodontoza?
- Care sunt tipurile de boli parodontale?
Autori: Dr. Dragos Popescu, Dr. Mihnea Velisarato
Ce este parodontoza?
Parodontoza sau boala parodontala reprezinta un set de afectiuni inflamatorii care afecteaza tesuturile din jurul dintilor. Intr-un stadiu timpuriu, denumit gingivita, gingiile devin rosii, umflate si pot sangera. Intr-o forma agravata, numita parodontita, gingia se indeparteaza de dinte, formandu-se astfel pungi intre dinte si gingie. Pe masura ce boala avanseaza mai mult os si ligament parodontal este distrus. Dintii devin mobili si trebuiesc extrasi sau pot cadea. Poate apare si respiratie neplacuta.
Desi afectiunile parodontale (gingivita, parodontita, parodontoza avansata) afecteaza in mod surprinzator 1 din 3 adulti, rezultatul final fiind pierderea dintilor, aceastea sunt tratate cu superficialitate de catre majoritatea pacientilor. Din pacate, inclusiv copiii si adolescentii pot primi diagnosticul de “parodontoza”, iar un tratament pentru parodontoza adecvat se poate stabili doar personalizat, pentru fiecare caz in parte, in functie de gradul de afectare parodontala si de varsta pacientului.
Data fiind importanta si incidenta parodontozei, clinica stomatologica DentalMed acorda o atentie speciala tratamentului parodontozei. In acest sens, in cadrul clinicii exista o echipa internationala de 7 chirurgi specializati in tratamentul parodontozei (medici parodontologi).
In cadrul clinicii DentalMed, medicul parodontolog are ca si obiectiv principal:
- informarea pacientilor asupra tratamentului parodontozei in toate aspectele ei
- tratamentul parodontozei prin metode chirurgicale de ultima generatie si
- permanent follow up asupra mentinerii rezultatelor tratamentului.
Cum se trateaza parodontoza?
Clinica dentara DentalMed este Centru de Excelenta in Tratamentul Parodontozei. Anual in clinica stomatologica DentalMed sute de pacienti beneficiaza cu succes de interventii chirurgicale de regenerare gingivale cu BioMateriale (operatii parodontale):
1. Tratament Parodontoza folosind tehnicile chirurgicale clasice: Operatie Parodontala Regenerativa
(Flap Debridement cu Guided Tissue Regeneration) cu BioMateriale de Regenerare (Emdogain, BioOss, BioGide, etc.)
2. Tratament Parodontoza cu Laser
In tratamentul cu laser al parodontozei medicul parodontolog utilizeaza laserul dentar pentru accesul si eliminearea tesutului inflamat din jurul radacinii dintelui. Prin expunerea radacinii si igienizarea tesutului infectat se realizeaza detartrajul subgingival (root planning).
Aceasta tehnica inovativa in care se foloseste laserul pentru tratamentul parodontozei implica eliminarea placii si a tartrului formate sub linia gingivala si in jurul radacinii. Dupa care medicul parodontolog foloseste laserul cu scopul de a netezi suprafata radacinii, pentru a elimina orice suprafata rugoasa care ar putea atrage coloniile de bacterii cauzatoare de infectii. Suprafata dintre gingie si radacina poate incepe astfel procesul de vindecare si regenerare.
Citeste articolul complet despre Parodontoza Tratament cu Laser
Ce nu se stie despre parodontoza?
- Dinti sanatosi nu inseamna dinti fara carii.
- Parodontoza este evolutiva, avand un final sigur: pierderea dintilor!
- Pacientii tineri nu sunt feriti de atacul bacterian si implicit de parodontoza.
- Tratamentul activ al parodontozei este doar cel de natura chirurgicala, in situatia in care pungile parodontale depasesc 4-5-6 mm.
- Parodontoza nu poate fi vindecata, prin interventie se realizeaza stoparea din evolutie a acesteia.
- Parodontoza este numita si “silent killer” sau boala dintilor frumosi.
BOALA PARODONTALA – “Silent killer” PENTRU 1 din 3 PACIENTI
Desi afectiunile parodontale (parodontoza – numita si „silent killer”) afecteaza in mod surprinzator 1 din 3 persoane, rezultatul final fiind pierderea dintilor, aceasta boala este tratata cu superficialitate de catre majoritatea pacientilor.
Dinti sanatosi nu inseamna dinti fara carii. Un dinte aparent sanatos poate sa ascunda o afectare parodontala depistabila doar de catre medicul stomatolog. In situatia in care diagnosticarea bolii parodontale se face intr-o faza in care dintele se mai poate salva printr-o interventie de microchirurgie parodontala (Flap Debridemenet cu Regenerare Osoasa si Tisulara), pacientul are sansa de a-si pastra pe arcada dintii naturali. Sunt insa foarte multe situatii in care pacientul este diagnosticat mult prea tarziu, cand singura solutie de reabilitare ramane aceea prin inserarea de implanturi dentare.
Boala este evolutiva avand un final sigur: pierderea dintilor. Cauza este exclusiv microbiana, existand insa si o predispozitie genetica, care se combina cu factori favorizanti precum fumatul, stresul, boli imune, diabet.
Pacientii tineri nu sunt feriti de atacul bacterian si implicit de boala parodontala. Devine astfel obligatorie prezentarea la medicul stomatolog pentru controale regulate, menite a realiza un diagnostic precoce al Parodontopatiei, pentru copiii cu antecendente parodontale in familie. Date fiind toate aceste considerente, clinica DentalMed a creat un sistem special de investigare, diagnostic si tratament al bolii parodontale, pe care il parcurg toti pacientii clinicii.
CUM SE TRATEAZA BOALA PARODONTALA?
Tratamentul activ al bolii parodontale este doar cel de natura chirurgicala, in situatia in care pungile parodontale depasesc 4-5 mm. Infectia aflata in pungile parodontale se elimina prin chiuretaj minutios, se aditioneaza biomateriale de ultima generatie pentru a ajuta refacerea masei osoase diminuata datorita bolii si, nu in ultimul rand, se readuce gingia la nivelul initial prin tehnici specifice de sutura. De multe ori in fazele incipiente ale bolii parodontale este suficienta realizarea detartajului si periajului (Initial Preparation). Ulterior, se poate efectua un chiuretaj subgingival (root planning) si laser pentru tratamentul parodontozei (laser therapy).
In fazele in care pungile parodontale depasesc 4-5-6 mm tratamentul de electie este cel chirurgical regenerativ Flap Debridement (FD) cu regenerare tisulara (GTR – Guided Tissue Regeneration).
Boala parodontala nu poate fi vindecata, prin interventie se realizeaza stoparea din evolutie a acesteia. Reusita tratamentului parodontal este in stransa dependenta cu experienta si profesionalismul medicului specialist care realizeaza interventia de microchirugie parodontala, insa succesul pe termen lung al tratamentului bolii parodontale este in mainile pacientului. Tratamentul chirurgical al bolii parodontale se completeaza obligatoriu cu controale si mentenanta periodica profesionala (la fiecare 2 luni sedinta de igienizare – detartaj, periaj, airflow). In plan secundar exista si tratamentele antiinflamatorii si vaccinuri, insa acestea sunt component cu rol CEL MULT ajutator, si nicidecum determinant in tratamentul pardontozei.
Afectiunile gingivale reprezinta cea mai importanta cauza a pierderii dintilor la populatia adulta. Dintii dumneavoastra ar trebui sa va serveasca toata perioada vietii.
Cu o ingrijire adecvata acest lucru se poate realiza. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional pot ajuta in evitarea bolilor parodontale, care sunt principala cauza a pierderii dintilor.
Cuvantul “parodontal” isi are originea in greaca veche si inseamna “in jurul dintelui”. Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placa microbiana sau tartru adera de gingii, os si tesuturile inconjuratoare. Acest proces este de obicei nedureros in primele faze, dar consecintele bolii parodontale sunt severe daca sunt lasate netratate.
Tipuri de boli parodontale
1. Gingivita: Placa bacteriana irita gingiile, facandu-le sensibile si sangerande. Aceasta faza este inca reversibila.
2. Parodontita (parodontoza in termeni populari): Daca nu este indepartata, placa microbiana se transforma in tartru. Continuand sa creasca, acesta impinge insertia gingivala spre radacina sau o indeparteaza de dinte. Se formeaza astfel pungi intre dinte si gingie.
3. Parodontoza avansata: Boala continua sa avanseze, distrugand mai mult os si ligament parodontal. Dintii, chiar si cei sanatosi, pot deveni mobili, cateodata trebuind extrasi.
Cu toate ca placa microbiana este principala cauza a bolii parodontale, exista si alti factori care o favorizeaza, ca fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punti neadaptate corect marginal, obturatii dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism si chiar o proasta alimentatie.
Mai multe informatii despre parodontoza (“periodontal disease” in engleza) puteti afla si accesand site-ul Academiei Americane de Parodontologie.
Prezinti riscul de a avea o boala parodontala. Este momentul sa vorbesti cu un medic specialist parodontolog.
Echipa noastra de specialisti in tratamentul bolii parodontale te asteapta pentru o evaluare completa, in care vei afla care este diagnosticul de certitudine si in ce consta tratamentul personalizat al afectiunilor tale parodontale.
Nu prezinti riscul de a avea o boala parodontala.
Autori: Dr. Dragos Popescu, Dr. Mihnea Velisarato
Cat costa un tratament pentru parodontoza?
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care o auzim este “Cat costa un tratament pentru parodontoza?” Pretul tratamentului pentru parodontoza este de cele mai multe ori direct proportional cu calitatea acestuia.
Va rugam consultati sectiunea Pret tratament parodontoza pentru informatii detaliate.
Calculator pret tratament parodontoza
Introduceti numele tratamentului pentru care doriti sa aflati pretul sau alegeti categoria de tratamente care va intereseaza
- {{price.name}}: {{price.price}} {{price.currency}}
Total: {{totals}} lei
Acesa este un deviz estimativ, realizat pe baza selectiei de tratamente pe care ati ales-o. Pentru un plan de tratament personalizat, va invitam sa ne contactati
Un consultant va prelua solicitarea in cel mai scurt timp.
Ce spun pacientii nostri
Ana Oala-Scurtulescu, Google Review
Very professional services and staff, detailed explanations offered about the procedures and equipment. Overall a very good experience.
Radu Floricica, Google Review
Very happy with it. Minimal discomfort for what I expected to be a very unpleasant intervention. Intend to be a long term client.
Alina Anghel, Google Review
Very professional. Great staff and great results.
Irina Florescu
După tratamentul efectuat la Dentalmed pot spune adio parodontoză!